- Síelés

Síelés

Síelés

Liptói régiónk számtalan síterepet és központot kínál a síelők minden csoportja részére. Lesiklópályákon kívül ebben a régióban találnak számtalan sífutópályát, skialpinista terepet, síiskolákat, síkölcsönzőket és szervízt, snowbording iskolákat U-pályával. Sok síközpont kedvezőtlen időjárás esetében műhóval fedi a pályákat. Egyes központok esti síelést is tesznek lehetővé.

 • Tanácsunk:

   

  • Liptói régióban 7 kisebb-nagyobb síközpont található.

   

 • Demänovská dolina - JASNÁ

  Demänovská dolina - JASNÁ

  Jasná a legnagyobb és legkedveltebb síközpontok közé tartozik. LIMBA panzió csak 6 km-re távol esik. Jasná- Alacsony Tátra kiváló terepeket kínál síelés számára, U-rámpát snowbordinghez, sífutópályákat és kielégíti a skialpinista kedvelőit is. Jasná 2 fő síközpontból tevődik össze: Chopok - észak - Zahradky, Jasná, Otupné síközpontokkal és Chopok - dél Srdiecko és Kosodrevina. A Jasná - Alacsony Tátra központban 28 lesiklópálya van, ebből 11 műhóval ellátott és 1,5 km szakasz megvilágított. A rendelkezésre áll egy hatszemélyes kötélpálya, 3 négyüléses, egy kétüléses, egy kabinos kötélpálya és 16 sífelvonó. A központban található síiskola skiszervízek, síóvoda legkissebbek számára, snowbording iskola. Sífutópályák létesültek Lucsky-n és Verbici tó környékén. A megközelítés autóval és busszal lehetséges.

  Tanácsunk:

  • A legkedveltebb új hatüléses és a FIS lesiklópálya, melyeket a Zahradky központban talál meg.
  • Jasná- Alacsony Tátra központban néhány FIS világkupát szerveztek az alpesi síelésben. Manapság is lehet hallani a győztes legnagyobb előnyéről a többi versenyző előtt az óriás műlesiklásban, ez a versenyző Ingemar Stenmark volt és éppen a Jasnai központban érte el ezt a sikerét.
  • Jasná -Alacsony Tátra központban zöldet kapott a snowbording is! Snowbordisták részére készültek pályák, de főleg ülő kötélpályák.

   

 • SKI PARK Malinô Brdo

  SKI PARK Malinô Brdo

  SKI PARK Malinô Brdo síközpont LIMBA panziótól 25 km-re nyugatra található. 545-1209 m tengerszint felett fekszik . Fűves alap biztosítja, hogy ebben a síközpontban biztosított a síelés kissebb hótakaró mellett is. A dombok műhóval vannak ellátva és esti síelést is lehetővé teszik. A központba kabín kötélpályával jutnak el, mely Hrabovo szálló parkolójából indul. A síközpont rendelkezik egy negyüléses kötélpályával, 4 gyerek felvonóval, és 3 sífelvonóval. A lesiklópályák hossza cca 12 km. Itt található még síiskola, síkölcsönző, skiszervíz és éttermek.

  Tanácsunk:

   

  • SKI PARK Malino Brdo intenzíven fejlődő központ.
  • Úton hazafelé javasoljuk meglátogatni a besenovai termálfürdőt, mely bár kissebb központok közé tartozik kínál atrakciókat gyerekek számára!

   

 • Závazná Poruba - Opalisko síközpont

  Závazná Poruba - Opalisko síközpont

  A síközpont 10 km-re van Liptovsky Mikulástól Závazná Poruba község végében. LIMBA panzió 15 km-re van a Závazná Poruba - Opalisko síközponttól, mely mint edző központ működik a sífutó és műlesikló síelés számára. Elérhető szgk-val, vagy busszjárattal. Itt található jelölt sífutópálya és 3 sífelvonó különböző nehézségű tereppel. Závazná Poruba - Opalisko műhóval van ellátva, esti síelésre is alkalmas.

  Tanácsunk:

  • nagyon kedvelt kisebb központ alkalmas főleg gyermekes családok részére
  • Parkolóhely közvetlenül a síközpont mellett van.
  • A központ előnye, hogy a felvonók közelében mindig előkészített sífutópálya áll rendelkezésre.

 • Ziarska dolina - Dolinky síközpont

  Ziarska dolina - Dolinky síközpont

  Ziarská dolina síközpont a Ziar község végén a Ziári völgy torkolatánál található, 10 km-re Liptovsky Mikulástól és 16 km-re LIMBA panziótól. Két részből tevődik össze Az első a Dolinky központ a falu végén, ahol két sífelvonó van 300 és 700m-es alkalmas kezdők és haladók számára is. A dombok műhóval vannak ellátva, jól karban tartva, kivilágítva ami esti síelést tesz lehetővé. A központhoz tartozik parkolóhely és gyorsbüfé. Központ alkalmas gyermekes családok részére. A másik a skialpinista terep 2 sífelvonóval, mely a Ziári Ziári völgy végében található. Megközelíthető gyalog, vagy sível. Alkalmas skialpinista kedvelők és nagyon jó síelők számára. A Ziári völgy központban rendszeresen jelentős nemzetközi skialpinista versenyeket szerveznek.

  Tanácsunk:

   

  • Ziarska dolina síközpont bár kisebb terjedelmű és csak egy pályával rendelkezik, nagyon alkalmas kis gyermekes családok és kezdők számára.
  • Sport mint skialpinizmus ezen a területen nagyon közkedvelt és preferált.
  • A tél csendes szépségei ebben a térségben mind lelki, mind testi nyugalmi oázisként hatnak.

   

 • Liptovsky Ján - Javorovica síközpont

  Liptovsky Ján - Javorovica síközpont

  Javorovica síközpont Liptovsky Ján község végén található 10 km-re LIMBA panziótól. A síszezon ebben a központban decembertől áprílisig tart, mivel műhóval beha- vazzák a pályát. Javorovica központ további családi tipusú központ, mivel saját síis- koláva és síóvodával rendelkezik. 3 sífelvonót kínál, különböző nehézségi fokkal, egészen 900 m hosszúságig.

  Tanácsunk:

   

  • Fáradságos síelés után jól esik úszni egyet a Máj szálló termáluszodájában.

   

 • Vysná Boca síközpont

  Vysná Boca síközpont

  A központ kb. 12 km-re található Liptovsky Hrádoktól hegyi hágó festői völgyében, 30 km-re LIMBA panziótól. Vysná Bocai központ síképzés központja, különböző nehézségi fokú pályákkal rendelkezik. A füves alap lehetővé teszi, hogy a síelés még tavaszi hónapokban is lehetséges. Megközelíthető szgk-val és busszal. A sípályák egész síszezon alatt karbantartottak.

  Tanácsunk:

   

  • Vysná Boca síközpontban élvezheti a telet leghosszabban, téli szezon már december- ben kezdődik és április végén fejeződik be.
  • Vysná Boca központban síelhet karban- tartott, de természetes lejtőkön is.

   

 • Certovica síközpont

  Certovica síközpont

  Certovica jelentős központok közé tartozik, 18 km-re fekszik Liptovsky Hrádoktól Certovica nevű hegyi hágón , 34 km-re LIMBA panziótól. A síszezon itt 120 napig tart, decembertől áprílisig. A pályák fűves alapúak, műhóval ellátottak és karbantartottak. Klasszikus síelésen kívül jó feltételek vannak a sífutáshoz és síturisztikához. Rendelkezésre áll skiszervíz, sí- és felszerelés kölcsönző, étkező berendezések és 4 sífelvonó.

  Tanácsunk:

   

  • Útban Certovica központ felé Barbora szálló mellett, sífelvonó nagyon jó pályával található, ahol nagy tagolása miatt rendszeresen szervezik a FIS síversenyeket.